Wednesday, September 5, 2012

Si te ndalohet renia e flokeve

Biotin (i quajtur edhe vitamina e rritjes se flokeve) eshte nje vitamine e tretshme ne uje e gjendur ne shume ushqime. Kjo eshte nje lende ushqyese qe i mban floket, lekuren, syte dhe disa organe te tjera.

Nje i rritur ka nevoje per 30 mcg biotin ne dite.

Burimet e ushqimit

1. Melqi
2. Veze
3. Sardele dhe salmon
4. Shpend
5. Avokado, lulelaker, kepurdha, mjeder, banane, qumesht, arra, kikirik, bajame, soje, fasule dhe bishtajore.

Nje kombinim i vitaminave biotin dhe te tjera si acid folik, vitamina A, C dhe D jane thene te jene te dobishme per problemet e flokeve

No comments:

Post a Comment